Festival južnokorejskog filma

Kulturni centar Lift iz Čačka, u saradnji sa Ambasadom Republike Koreje u Srbiji i Umetničkom galerijom Nadežda Petrović, organizuje Festival južnokorejskog filma. Filmski program preporučila je Ambasada Republike Koreje u Srbiji i on obuhvata četiri filma moderne južnokorejske kinematografije različitih žanrova i tematika.

 

Program festivala:

 

Sreda,  27. april, od 19:30h
Povratak_kuciFilm Povratak kući, reditelja Li Džong Hjanga je drama koja povlači paralelu između mladog i starog čoveka, života u gradu i selu. Dečak od 7 godina prvi put upoznaje svoju baku, staricu od 77 godina, kada ga majka dovodi iz Seula i ostavlja kod nje na čuvanje. Baka je stara i nema, živi u selu, u uslovima potpuno drugačijim od onih koje nudi grad. Dečak je nezadovoljan, razmažen, zahtevan i grub prema baki, ali ga njen pitomi karakter, pomirljivost i požrtvovanost, menjaju iz dana u dan.

 

 

Sreda, 4.maj, od 19:30h
Zajednicka_zona_bezbednostiFilm ZZB-Zajednička zona bezbednosti,  reditelja Pak Đan Uka je ratna priča sa elementima drame i trilera. U okršaju koji se dogodio na “Mostu bez povratka”, u demilitarizovanoj zoni, dva severnokorejska vojnika su ubijena. Oprečne priče vojnika sa zaraćenih strana otežavaju otkrivanje odgovornosti i istine. U srži misterije i straha od istine je, zapravo, činjenica da su vojnici zaraćenih strana postali dobri prijatelji. Tragične sudbine glavnih protagonista posledice su, kao u svakom ratu, tuđih odluka .

 

 

 

Sreda, 18.maj, od 19:30h
Kralj_i_klovnFilm Kralj i klovn, reditelja Đun Gi Lija je istorijska drama sa elementima trilera o životu uličnih zabavljača – umetnika u Koreji u 16. veku.  U vreme vladavine kralja Yeon-sana, dva klovna su uhapšena zbog satirične predstave koju su izvodili. Ipak, životi su im pošteđeni i oni ostaju u dvorcu kao kraljevi lični zabavljači. Problemi nastaju kada kralj počne da pokazuje simpatije prema jednom od klovnova. Sve prednosti života na dvoru, uz nejasna osećanja prema osobi istog pola i umetničke dileme, gube smisao.

 

 

Sreda, 25.maj, od 19:30h
Dobrodosli_u_DongmakgolFilm Dobrodošli u Dongmakgol, reditelja Pak Kuang Hjona je ratna komedija sa dramskim elementima. Radnja se dešava u udaljenom planinskom selu gde se susreću korejski vojnici dve suprotstavljene strane i žive među seljanima koji ne znaju ništa o ratu. Zaokupljeni svakodnevnim životnim problemima i radostima, potpuno zaboravljaju na međusobno neprijateljstvo i mržnju.

 

 

 

 

Projekcije će se održavati u prostorijama Umetničke galerije Nadežda Petrović u Čačku.  Svi filmovi su sa srpskim titlom. Ulaz je slobodan.

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u