Slobodna zona u Čačku

Najbolje filmove sa poslednjeg izdanja festivala Slobodna zona , tokom juna, imaće priliku da vide gledaoci u Čačku!

Svet_po_Jonu_BSlobodna zona će na svojoj turneji prikazati izbor od 4 filma koje je beogradska publika izglasala za nabolje.

Među odabranim ostvarenjima koja će biti prikazana, nalazi se  višestruko nagrađivani dokumentarac Svet po Jonu B. Aleksandra Nanaua - o šezdesetdvogodišnjem rumunskom beskućniku, samoukom umetniku izniklom iz totalitarnog režima, koji, iako smatran jednim od najznačajnijih predstavnika pop arta, ne zna ko je Endi Vorhol. Tu je i film Majkla Medsena Odavde do večnosti koji otkriva mračnu tajnu sakrivenu u utrobi zemlje, o mestu koje je izvor opasnosti toliko velike i dugovečne da jedva možemo da je pojmimo. Nakon gledanja ovog filma ljudsko postojanje će vam  izgledati sitno i slabo kao plamen šibice u mraku.

NevidljiveSedamnaestogodišnji Nikola Polić, nakon ovacija beogradske publike, predstaviće se i publici širom Srbije sa svojim filmom rađenim u okviru kampa Slobodna zona Jr, pod nazivom Nevidljive. Polić u svom prvom filmu razotkriva lične priče žena koje ne poznajemo i ne želimo da vidimo.

I na kraju, u ovom izboru se morao naći i favorit publike međunarodnih filmskih festivalaI ja sam tu Antonia Nahara i Alvaro Pastora, nesvakidašnja priča o delikatnom ljubavnom odnosu između Danijela, prvog Evropljanina sa Daunovim sindromom koji je stekao fakultetsku diplomu, i Laure, zdrave i inteligentne devojke koja ne može da se uklopi u sredinu i ne zna šta je zaljubljenost.

Kao i za beogradsko izdanje SLOBODNE ZONE, i na njenoj turneji, na plakatima će se naći crteži polaznika likovne radionice Pohvala ruci, koji su, kao i Danijel iz filma I ja sam tu, rođeni sa Daunovim sindromom.

Kada se podvuče crta, iscrpe svi izgovori i ostane bez alternative - slobodno i smelo zakoračite PREKO CRTE, u Slobodnu zonu!

Događaji

<<  April 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u