Mi smo tu!

Mi_smo_tu_2U okviru Letnjih dana kulture, 15. avgusta, Kulturni centar Lift je organizovao projekciju dokumentarnog filma “Mi smo tu” i istoimenu izložbu radova mladih umetnika iz Čačka.
Film „Mi smo tu“, u režiji Petra Radovića i Uroša Drljače, je dokumentarni film o mladim umetnicima iz Čačka. Cilj filma jeste da se široj publici prikaže način na koji mladi umetnici u Čačku stvaraju svoja dela, kao i okruženje u kome žive, rade i prezentuju svoju umetnost, sa svim njegovim vrlinama i manama. Tema filma je predstavljena iz više uglova. O njoj, s jedne strane, govore mladi umetnici: slikarke Bojana Stamenković i Zorana Dragićević, muzičari Marko Marić i Vladimir Tica, crtač grafita Goran Kovačić, pesnik Slobodan Ocokoljić, glumac Mirko Dragićević. S druge strane, istim pitanjima se bave i direktorka Umetničke galerije Nadežda Petrović Milica Petronijević, novinar Dule Darijević, autor i osnivač Centra za vizuelna istraživanja „Krug” Božo Plazinić, član Gradskog veća Vladica Gavrilović, animator i filmski umetnik Vladimir Stanić.

Muziku za film potpisali su mladi i perspektivni: kompozitor Marko Marić i muzičari Marko Ševarlić i Aleksandar Popović.

Na izložbi “Mi smo tu”, koja je trajala od 15. do 25. avgusta, predstavljeni su radovi preko 50 umetnika iz Čačka iz različitih sfera umetnosti: slikarstva, fotografije, crteža, poezije, proze, muzike, animacije i stripa.

Svi učesnici filma i izložbe, kao i veći broj njihovih radova, predstavljeni su  i putem diskova koji su se delili posetiocima ovog događaja.

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u