Pesničenje i koncert Kralja Čačka

PesnicenjeglavnaKulturni centar Lift iz Čačka, u okviru projekta Poezitiva, organizuje, u subotu 22. oktobra, veče posvećeno poeziji, u sali Doma učenika srednjih škola.

Program počinje Pesničenjem (čitanje poezije u javnim prostorima) od 20 časova. Pesničenje je pokrenuto u Beogradu 2008. godine kao inicijativa umetničke grupe “Škart”, sa ciljem da podrži pojedince da izraze kreativne potencijale,  da osnaži neafirmisane umetnike da javno iskažu svoje stvaralaštvo i svoje poglede, želje, strahove i snove i da promoviše nove načine predstavljanja poezije. Pesničenje je otvoreno i za već etablirane stvaraoce koji imaju hrabrosti i znatiželje da se sretnu sa riskantnim temama, nestašnom, angažovanom i neindiferentnom publikom i neobeleženim i nekonvencionalonim prostorima.

Pored brojnih festivala poezije i manjih događaja u Beogradu, Pesničenje je obišlo i više gradova u Srbiji i Evropi (Pančevo, London, Leskovac, Riga, Vranje i Novi Sad), a u subotu će po prvi put biti održano i u Čačku.

Do sada je na sceni nastupilo preko 450 pesnikinja, pesnika, performera, kantautorki, strip autora i drugih umetnika i izvođača, a na događajima je prisustvovalo preko 5,000 ljudi, što čini Pesničenje jednim od najposećenijih događaja u Beogradu.

Pored gostiju iz Beograda, članova redakcije Pesničenja, svoju poeziju će čitati i autori iz Čačka. Svi koji žele da učestvuju i predstave svoje stihove, mogu se prijaviti do petka 21. oktobra, do 16h, slanjem svojih ličnih podataka i pesama koje bi čitali, na mejl adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Kralj_CackaOd 21h nastupa muzičar Kralj Čačka (Nenad Marić), čija muzika predstavlja zanimljivu kombinaciju džeza, rokenrola i šansona . Sa njim će nastupati i Marko Marić (melodika, usna harmonika, zvončići, daire).

 

 

 

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u