Poezitivni utisci sa Poezitive

Pesnicka_radionicaKulturni centar Lift iz Čačka, u okviru projekta Poezitiva, realizovao je trodnevnu pesničku radionicu u Centru kulture Full Art  i Pesničenje u Domu učenika srednjih škola u Čačku .
Radionice, održane 14., 16. i 22. oktobra, bile su posvećene mladim, talentovanim ljudima koji vole i pišu poeziju. Svaka od radionica bavila se različitim temama koje su se ticale kako stilova, formi pisanja, tako i slem poezije i modernih tendencija u ovoj umetnosti i. Predavači su bili Mihajlo Pantić, profesor na Filološkom fakultetu, Bojan Marković, pesnik, i Milena Minja Bogavac, dramaturškinja. Ono što su polaznici radionice čuli, videli, vežbali i izvodili, mogli su da pretoče u poeziju na tri zadate teme. Veliko finale svega naučenog i pripremljenog bilo je nastupanje na Pesničenju u subotu, 22. oktobra.


Pesnicenje2

Pesničenje je pokrenuto u Beogradu 2008. godine kao inicijativa umetničke grupe “Škart”, sa ciljem da podrži pojedince da izraze kreativne potencijale, da osnaži neafirmisane umetnike da javno iskažu svoje stvaralaštvo i svoje poglede, želje, strahove i snove i da promoviše nove načine predstavljanja poezije. Sa preko 450 pesnika, kantaura, performera, strip autora i drugih umetnika i izvođača, i preko 5.000 posetilaca, Pesničenje je trenutno  jedan od najposećenijih događaja u Beogradu.

 

Kralj_CackaNa prvom Pesničenju u Čačku nastupilo je 15 izvođača, među kojima je bilo i gostiju iz Beograda, članova redakcije Pesničenja. Program je vodila slem pesnikinja i dramaturškinja Minja Bogavac. Pored pesnika, te večeri svoju muziku su predstavili i  alternativni muzičari benda Midica and the absent friends, kao i kantautor Kralj Čačka, sa jednočasovnim koncertom.

 

 

 

PesnicenjeU sali Doma učenika srednjih škola bilo je oko 200 posetilaca, što sigurno otvara mogućnosti širenja ideje popularizacije poezije u Čačku, što je bio i jedan od ciljeva projekta Poezitiva.

 

 

 

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u