Umetnici u Čačku otvaraju vrata svojih ateljea

Kulturni centar Lift ove godine učestvuje u organizaciji manifestacije Noć otvorenih ateljea u Čačku, koja će se održati u subotu 09. juna.

Noc_otvorenih_ateljeaNoć otvorenih ateljea održava se drugu godinu za redom. Za razliku od prethodne godine, kada je manifestacija održana samo u Beogradu, druga Noć otvorenih ateljea biće organizovana u trideset četiri grada Srbije. Posetioci će imati priliku da u subotu 9. juna, od 17 časova pa sve do ponoći, prošetaju kroz prostore u kojima umetnici rade i stvaraju.

Noć otvorenih ateljea ima za cilj da proširi svest o umetničkom stvaralaštvu, kao i da omogući direktan kontakt umetnika i konzumenta umetničkog dela. Takav koncept omogućava svakom zainteresovanom pojedincu da bolje upozna i sazna nešto više o savremenoj umetničkoj sceni.

Na ovogodišnjem događaju učestvovaće veliki broj afirmisanih umetnika koji su već stekli određenu nacionalnu i internacionalnu reputaciju, ali i mnogo mladih kvalitetnih umetnika čije radove nemamo priliku često da vidimo. Biće zastupljeni svi umetnički mediji: slikarstvo, vajarstvo, fotografija, performans, instalacije, video radovi i sve drugo što čini umetničku scenu danas.

Noć otvorenih ateljea u Čačku realizuje se u organizaciji Kulturnog centra Lift. Za posetioce će te noći biti otvoreno dvanaest samostalnih ateljea umetnika iz ovog grada, i jedan grupni atelje sa radovima trinaest umetnika. Posebna zanimljivost za građane Čačka i ljubitelje vizuelne umetnosti je otvaranje, nekad kultnog ateljea Žike Maksa, akademskog vajara kod koga su se okupljala sva najznačajnija imena ne samo čačanskog umetničkog i boemskog života (Devet Jugovića 13/1).

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete ovaj neobični događaj u svom gradu i na taj način podrže Noć otvorenih ateljea. Ulaz na svim lokacijama je slobodan. 

 

Spisak ateljea:

1. Kulturni centar Lift, Atelje za grupno predstavljanje, Filipa Filipovića 11: Lela Tomašević, Marija Marković, Božo Plazinić, Katarina Alimpijević, Aleksandra Ćosić Marinković, Vesna Ilić Darijević, Nataša Ječmenić, Mijalko Đunisijević, Dragana Lazović, Zorana Dragićević Peruničić, Stefan Marjanović, Danka Perović

2. Bojana Stamenković, Filipa Filipovića 11

3. Magdalena Vlastelica, Galerija, Gradsko šetalište 29

4. Velimir Milićević, Cara Dušana 12/7

5. Ana Bogićevic i Rašo Jovanić, Devet Jugovića 13/1

6. Marko Jovašević, Amidžina 23

7. Goran Beuković i Tanja Gavrilović, Kneza Miloša 27

8. Vesna Petrović, Ljubić kej 18/šesti sprat

9. Aleksandra Kuzmanović, Slavka Krupeža 25

10. Milan Čakajac, Slatina b.b.

11. Umetnička škola, Dr Dragiše Mišovića 146

12. Likovni studio Doma kulture, Trg Ustanka 2- 6

13. Sandra Šesto Đekić, Živojina Lukića 6

 

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u