Konkurs za upis II generacije polaznika FEC „Interakcija“

Rok za prijavljivanje: 28.oktobar 2012.godine

 


Nezavisni filmski centar “Filmart”, kroz program Filmski edukativni centar “Interakcija”, nastoji da identifikuje darovite učenike u oblasti filmskog stvaralaštva i kroz edukaciju razvija darovitost polaznika, ali i omogući im da se izraze kroz film. U decembru 2011.godine upisana je I generacija polaznika Filmskog edukаtivnog centra “Interakcija”. Od 168 kandidata, koliko je prijavljeno na konkurs, izabrano je 30 najtalentovanijih učenika iz Užica, Čačka, Požege i Kosjerića koji su tokom osam meseci pohađali predavanja - Osnovni nivo FEC “Interakcija”. 

 

Filmski edukativni centar

 

Na Osnovnom nivou Filmskog edukativnog centra „Interakcija“ polaznici će biti upoznati sa osnovama filmskog jezika, pisanja scenarija, osnovama snimanja, dizajna zvuka i montaže. Pored teorijskih predаvаnjа, biće orgаnizovаne prаktične vežbe i filmske projekcije. Poslednjа tri mesecа, polаznici će učestvovati u produkciji završnog filma. Predаvаnjа će držati docent Dejаn Petrović, ali povremeno i gostujući predаvаči - аfirmisаni filmski stvаrаoci. 

 

Filmski edukativni centar

 

Osnovni nivo FEC „Interakcija“ se realizuje u periodu od 10. novembra 2012.godine do 30. juna 2013.godine. Polaznici rade u malim grupama, a predavanja i vežbe se održavaju u okviru tri grupe: u Požegi, Užicu i u Čačku. Pored učenika iz pomenutih mesta, pravo učešća na konkursu imaće i učenici iz Gornjeg Milanovca, Lučana, Kosjerića, Arilja, Bajine Bašte i Čajetine.


PRAVO UČEŠĆA NA KONKURSU

Pravo učešća na konkursu imaju učenici sedmog i osmog razreda osnovne škole, kao i učenici srednjoškolskog uzrasta koji, najkasnije do 28.oktobra 2012.godine, dostave ispravno popunjen online prijavni obrazac. Broj učesnika je ograničen. 

 

PRIJAVLJIVANJE NA KONKURS
Da biste se prijavili na konkurs potrebno je da dostavite ispravno popunjen online prijavni obrazac koji možete pronaći OVDE. Pre prijavljivanja na konkurs pročitajte informacije o Osnovnom nivou FEC “Interakcija”

Rok za prijavljivanje: 28. oktobar  2012. godine.

 

Prijavljivanje na konkurs je besplatno.


SELEKCIJA KANDIDATA
Po završetku roka za prijavljivanje, selekciona komisija će razmotriti prijave, izvršiti selekciju kandidata (intervju sa kandidatima) i objaviti listu polaznika. Kroz intervju sa kandidatima biće proverene sklonosti i sposobnosti iz oblasti filmskog stvaralaštva.Kandidati koji budu odabrani za učešće biće informisani putem e-maila najkasnije do 09. novembra 2012. godine. 

 

Filmski edukativni centar „Interakcija“ se realizuje u partnerstvu sa Kulturnim centrom PožegaKulturnim centrom Lift (Čačak),  Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju  (Užice), Užičkim centrom za prava deteta, Narodnom bibliotekom Arilje,  Ustanovom “Kultura” (Bajina Bašta) i Kulturnim centrom Gornji Milanovac. Medijski pokrovitelji su: Radio Požega, Radio Ozon (Čačak), Ozon press (Čačak), Radio Luna (Užice), Radio Kosjerić  i Radio D (Lučani).

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u