Izabrani najbolji radovi na foto konkursu "Mladi na potezu"

Foto konkurs „Mladi na potezu“  dao je zadatak ljubiteljima fotografije da njome predstave način na koji vide mlade u svom okruženju. Autori su mlade prikazali na veoma reazličite načine. Neki su se bavili njihovim nezadovoljstvom, usamljenošću, problemima sa kojima se suočavaju, dok su ih drugi predstavili opuštene, bezbrižne, entuzijastične. Suština ovog konkursa je bila u tome da se obrati pažnja na mlade, da se razmisli o njihovim mogućnostima i šansama, o načinima na koje provode svoje vreme, o odnosu koji imaju prema sadašnjosti i budućnosti. Konkurs je, takođe, imao za cilj promociju sajta www.mladinapotezu.org, portala koji mladi uređuju i vode.

U tročlanom žiriju, koji je izabrao najbolje tri fotografije kao i 20 onih koje će biti izložene 13. oktobra, bili su: Slobodan Pajić, predstavnik Foto-kino kluba, Božidar Plazinić, vizuelni umetnik i Bojana Stamenković, vizuelna umetnica.

Prva nagrada u vrednosti od osam hiljada dinara pripala je Jani Milovanović za fotografiju Nova revolucija, kojom se kritikuje odnos mladih prema starijima.

Nova_revolucijaNova revolucija - odnos mladih prema starima.

 

Drugu nagradu, u vrednosti od šest hiljada dinara, osvojio je Miloš Pantović za interesantno predstavljanje načina na koji danas mladi dominantno provode svoje slobodno vreme, uz televizijski i kompjuterski ekran.

Stop_TVStop TV - Priroda mladog čoveka je razdragana, živahna, energična...Kontradiktorno tome, on najveći deo svog vremena provede pasivno ispred televizora ili računara. Pobacajmo ekrane i aktivirajmo se!

 

Treću nagradu u vrednosti od tri hiljade dinara osvojio je Mihalo Rakonjac  za fotografiju „Energija“ kojom se pokušava dati odgovor na pitanje kako i zašto se enegija mladih ljudi usmerava u pogrešnim pravcima.

EnergijaEnergija - Usuditi se, dovoljno je motivacija, problem je u uzorima.


Publika je davanjem svojih glasova preko duštvene mreže Facebook, ubedljivo nagradu dodelila fotografiji Slika mladih danas, Slobodana Smiljanića.

Slika_mladih_danasSlika mladih danas - Besposlenost i alkohol

 

Dvadeset najboljih fotografija konkursa, prema oceni sručnog žirija, biće predstavljeno na izložbi 13. oktobra, u prostorijama Kulturnog centra Lift, u Filipa Filipovića 11, sa početkom u 17 časova. Tom prilikom, pobednicima će biti uručene osvojene nagrade.

Sve fotografije pristigle na konkurs možete pogledati ovde.

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u