KC Lift uvršten u evidenciju Centra za promociju nauke

Odlukom Centra za promociju nauke iz Beograda, Kulturni centar Lift iz Čačka je dana 29.12.2012. godine uvršten u Evidenciju naučnih, naučnostručnih društava i drugih organizacija i udruženja koji promovišu i popularizuju nauku u Republici Srbiji. Time je Kulturni centar Lift postao jedno od 36 udruženja iz cele Srbije koja se nalaze u ovoj evidenciji.

Evidencija_naucnih_institucijaElektronska evidencija je javno dostupna i može se pronaći na internet adresi: institucije.cpn.rs.

Na osnovu Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti, član 27 b, stav 6, Centar za promociju nauke vodi ovu Evidenciju za sva društva koja su uvedena u registar udruženja u APR-u, a koja svojim ciljevima i aktivnostima mogu da se svrstaju u navedene kategorije udruženja, odnosno za sva ona koja su sprovela bar jedan naučnopopularni projekat koji je u tom smislu prošao stručnu verifikaciju. Projekat Kulturnog centra Lift jeste formiranje Tima za promociju nauke koji će početi sa radom od marta 2013. godine i koji će činiti profesori i učenici iz srednjih škola iz Čačka. Projekat je zvanično započet krajem 2012. godine potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Kulturnog centra Lift i četiri srednje škole: Gimnazije, Mašinsko-saobraćajne, Prehrambeno-ugostiteljske i Tehničke škole.

Organizacije koje su uvedene u Evidenciju svoj status naučnog, naučnostručnog društva i udruženja koje promoviše nauku više neće morati da dokazuju. Evidentirane organizacije će, pored ovog zakonom predviđenog statusa i javne dostupnosti podataka, moći da računaju na prijem raznovrsnih informacija, na mogućnost obaveštavanja šire javnosti o događajima, kao i drugu podršku Centra za promociju nauke.

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u