Kurs preživljavanja u prirodi

Iako se sve više propagira život u skladu sa prirodom i u prirodi, kod mladih nije dovoljno razvijena navika provođenja slobodnog vremena u prirodnom okruženju. Najveći broj mladih će bez muke navesti bar pet načina za provođenje slobodnog vremena, koji su im primamljiviji od odlaska u prirodu. Za one koji odlaze, ili imaju nameru da odlaze u prirodu, Kulturni centar Lift organizuje kurs preživljavanja u prirodi.

Kurs prezivljavanjaKurs treba da omogući polaznicima da se upoznaju sa osnovama snalaženja u prirodnom okruženju. Iako na osnovu naziva kursa možete da pomislite kako ćete doživeti avanture poput onih koje doživljava Ber Grils, obećavamo manje uzbuđenja, ali veoma interesantan dan. Neke od aktivnosti koje ćete moći da naučite na kursu su: pripreme za odlazak u prirodu, orijentacija u prostoru, paljenje vatre, podizanje šatora, korišćenje alata u prirodi, upoznavanje sa okolinom i korisnim biljnim i životinjskim vrstama.

Budući da se kurs organizuje na Kablaru, svi zainteresovani za kurs bi trebalo da budu spremni na nešto duže pešačenje (uspon na vrh i silazak sa Kablara). Kurs će se organizovati u subotu, 14. septembra (polazak je u ranim jutarnjim časovima).

Pozivamo sve mlade ljude iz Čačka (od 15 do 30 godina) da se prijave na kurs preživljavanja preko mejla Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli (naglasite “Prijava za Kurs preživljavanja u prirodi). U mejlu navedite svoje kontakt podatke, godište i u jednoj rečenici motiv za prijavljivanje. Prijavljivanje traje do popunjavanja slobodnih mesta (15 polaznika maksimalno).

Kurs preživljavanja Kulturni centar Lift organizuje u saradnji s Kancelarijom za mlade u Čačku, u okviru projekta "Čačak - grad mladih" za koji je finansijsku podršku pružilo Ministarstvo omladine i sporta.

Događaji

<<  April 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u