Otvoreni bioskop

Kulturni centar Lift će u saradnji sa Narodnim muzejom, u periodu od 28. avgusta do 03. septembra organizovati Bioskop na otvorenom. Svi filmovi, koji će biti prikazani, u vezi su sa umetnošću. Ulaz na projekcije je slobodan, a za svaki film su obezbeđeni titlovi na srpskom. Projekcije će se održavati u dvorištu Narodnog muzeja, a u slučaju lošeg vremena, u Galeriji Narodnog muzeja.

Otvoreni-bioskop-2014Program:

Četvrtak, 28. avgust, 20:00h
U potrazi za Šugar Menom - Searching for Sugar Man
Režiser i pisac: Malik Bendjelloul
86 min

Uzbudljiva priča o traganju za dokazima o autentičnosti jedne muzičke legende i priča o putovanju u nepoznato.
Jedan od najvećih festivalskih i bioskopskih hitova u istoriji savremenog dokumentarizma. Film koji je na svim festivalima širom sveta, na kojima je prikazan, osvojio nagradu publike. Pored nagrade koju su mu i u Amsterdamu dodelili gledaoci, proglašen je za najbolji muzički dokumentarac prestižne IDFE.

Petak, 29. avgust, 20:00h
Lepotica i bokser - Cutie and the boxer
Režiser i producent: Zachary Heinzerling
82 min

Brak dvoje umetnika, njihova borba za umetnost i opstanak zajedno i pojedinačno. Kao osvrt na ljubav, žrtvovanje i kreativni duh, ova iskrena ljubavna priča istrazuje burni brak, dug 40 godina, dva japanska umetnika, slikara tzv. bokserskom tehnikom -- Uija Inohare i njegove žene Noriko. Nagrada festivala Sundance za najbolju režiju u kategoriji dugometražnog dokumentarca.

Ponedeljak, 01. septembar, 20:00h
GONZO: ŽIVOT I DELO DR. HANTERA TOMPSONA - Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson
Režiser i pisac: Alex Gibney
120 min

Film je biografija jednog od tvoraca Gonzo novinarstva i najboljeg strip pisca XX veka. Narator priče, Džoni Dep, vodi nas kroz buran život najkontraverznijeg frilensera, izumitelja fraze “strah i prezir” (“fear and loathing”). Film je impresionistički portret ovog ekstremnog liberala i kriticara društva koji je promenio nacin razmišljanja Amerikanaca o njima samima. Kroz njegov lik u filmu su prikazane turbulencije koje je američko društvo prošlo u drugoj polovini prošlog veka.

Utorak, 02. septembar, 20:00h
Nisam tu -I'm not there
Režiser: Todd Haynes
135 min

Šest inkarnacija Boba Dilana - pesnik, prorok, odmetnik, rok ikona, lažna zvezda i propovednik. Film otvara poznata nesreća motorem iz 1966. godine, otkad Dilanov život ide napred - nazad. Dobio Zlatni globus za najbolju sporednu žensku ulogu (Cate Blanchett) i nominovan je za nagradu BAFTA i Oscar u istoj kategoriji.

Sreda, 03. septembar, 20:00h
Polok - Pollock
Režiser: Ed Harris
122 min

Priča filma prati umetnika po imenu Džekson Polok (Jackson Pollock) u periodu između četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka. Romantični način prikazivanja patnje invdividue zbog sopstvene umetnosti.


Bioskop na otvorenom se realizuje u okviru projekta “ReAnimacija” koji sprovodi Kulturni centar Lift, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u