Radionice ulične umetnosti

Kulturni centar Lift od 15. septembra organizuje radionice ulične umetnosti u Čačku u trajanju od 7 dana. Radionice će se sastojati od 4 predavanja i praktičnog dela u kome će učesnici moći da izvedu svoje zamisli u gradu. 

Ulicna umetnostU prvoj fazi radionice obaviće se kratko uvođenje u umetnost u javnom prostoru, istorijat i uvod o grafitima, muralima, trodimenzionalnim crtežima i instalacijama u prostoru. U sledećoj fazi radionice obilaziće se grad, posvetiće se posebna pažnja arhitekturi, istorijatu određenih mesta, postojećim muralima ili grafitima koji se nalaze na zidovima i na osnovu tog pregleda, doći će se do zaključka šta zaista treba dodati gradu. Posvetiće se jedan dan pripremama za rad, crtanju skica za izvođenje radova, a nakon toga učesnici radionice podeliće se po oblastima u kojima će izvoditi svoje radove. Shodno razvoju ideja i afinitetima samih učesnika radionice, uličnu umetnost će izvoditi u manjim ili većim grupama, uz konstantno praćenje mentora u radu. KC Lift će obezbediti materijal za izvođenje radova.

Vizuelni materijal nastao u radionici ulične umetnosti biće fotodokumentovan i predstavljen u okviru elektronskog biltena koji će biti promovisan putem intereneta.

Za učešće na radionice se mogu prijaviti mladi (od 15 do 30 godina), koji imaju poznavanje ili iskustvo rada u umetnosti i koje interesuje umetnost u javnom prostoru. Prijave se vrše na mejl Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli do subote, 13. septembra, do 24h, a u prijavi je potrebno navesti osnovne podatke (ime, prezime, godište, br. telefona) i u nekoliko rečenica opisati dosadašnje iskustvo u umetnosti i motiv za bavljenjem umetnošću u javnom prostoru. Učešće na radionici je besplatno.

Radionicu vodi Bojana Stamenković, akademska slikarka i vizuelna umetnica.

Radionice ulične umetnosti organizuje Kulturni centar Lift, u okviru projekta "ReAnimacija" za koji je finansijsku podršku pružilo Ministarstvo omladine i sporta.

 

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u