O nama

 

Na sve strane čuli su se komentari: „Čačak je mrtav grad“, „Ovde stvarno čovek nema gde da izađe, šta da vidi, čuje...“, „Ko se uopšte vraća, ko ostaje da živi u ovom gradu“... Mnogo žalbi, osuda, malo ko da nešto pokuša da menja, da se usudi. Jedne večeri se iz razgovora o svemu tome javila ideja. Prvobitno se zasnivala na tome da se organizuju projekcije filmova velikih autora malo poznatih među stanovnicima Čačka. Ubrzo se ta ideja, kroz razmišljanja i maštarenja mladih ljudi, razvila u pregršt mogućnosti koje bi obogatile društveni život u gradu.

U maju 2010. godine Kulturni centar Lift je i formalno osnovan kao udruženje građana. U tom trenutku bilo je osam članova. Definisano je i polje delovanja - kultura i nauka. Od tada je realizovan niz događaja kojima su promovisani mladi, talentovani ljudi iz Čačka i ono čime se oni bave.

U 2011. godini polje delovanja Kulturnog centra Lift se proširilo. To se pre svega odnosi na: omladinski aktivizam, društvenu zajednicu, ekonomiju, zdrav život i edukaciju. Postoji velika potreba da se postavljaju i rešavaju pitanja vezana za položaj i probleme mladih u Čačku. Takođe, pažnja se usmerava na promovisanje mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, podsticaj mladih da se uključe u društveni život i daju svoj doprinos u stvaranju boljeg i zdravijeg okruženja.

 

•  Profil organizacije

•  Ljudi

•  Realizovani projekti

•  Donatori i saradnici

 

O aktivnostima Kulturnog centra Lifta se možete informisati i na našoj Facebook stranici i YouTube kanalu.

 

DOBRODOŠLI U KULTURNI CENTAR LIFT!


Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u