Galerija slika

Foto konkurs "Mladi na potezu", septembar, oktobar 2012. godine

Zadatak učesnika foto konkursa "Mladi na potezu" bio je da pokažu kako vide mlade u svom okruženju. Najbolje četiri fotografije su nagrađene, a njih dvadeset je predstavljeno na istoimenoj izložbi.

ReKreativ, jul 2012. godine

Tema ReKreativa je bila savremena umetnost u javnom prostoru. Umetnici su stvarali instalacije od reciklažnog materijala u Gradskom parku u Čačku.

Dan mladih, jun 2012. godine

Manifestacija Dan mladih imala je za cilj da predstavi šta se sve može raditi u slobodno vreme u Čačku, da ono bude što kvalitetnije provedeno.

Noć otvorenih ateljea, jun 2012. godine

Prvi put u Čačku, umetnici su otvorili prostore, gde stvaraju, svim ljubiteljima umetnosti.

Noć muzeja - izložba "Da li ste znali?", maj 2012. godine

U okviru manifestacije Noć muzeja, KC Lift je organizovao izložbu "Da li ste znali?" kojom su predstavljene zanimljivosti o gradu Čačku. Takođe, svi zainteresovani su mogli, u šetnji sa Ljubišom Ćirkovićem, da čuju niz malo poznatih priča o stanovnicima i mestima u gradu.

BazarT, mart 2012. godine

Izložbom BazarT predstavljen je rad 11 mladih neafirmisanih dizajnera iz Čačka. Posetioci su imali priliku da pazare autentične komade garderobe, nakita, modnih detalja, ukrasnih predmeta za kuću.

Izložba Niz, novembar 2011. godine
Izložba Niz je predstavila radove 15 autora iz sveta muzike, vizuelne umetnosti, fotografije i dizajna, koji su stvarali inspirisani poezijom svojih mladih sugrađana.

Pesničenje i koncert Kralja Čačka, oktobar 2011. godine
Na prvom Pesničenju u Čačku nastupilo je 15 izvođača, među kojima su bili i članovi redakcije Pesničenja iz Beograda. Pored pesnika, svoje stihove i muziku predstavio je i poznati kantautor Kralj Čačka jednočasovnim koncertom.

Pesničke radionice, oktobar 2011. godine
Projekat Poezitiva otpočeo je  trodnevnom  pesničkom radionicom na kojoj su mladi čačanski pesnici mogli da se upoznaju sa savremenom i slem poezijom, otkriju nove stilove pisanja i unaprede izvođenje svojih stihova red publikom.

Eko-kulturni volonterski kamp u Ovčar Banji, oktobar 2011. godine
Eko-kulturni volonterski kamp okupio je 25 volontera koji su uređivali zelene površine, postavili kamenu baštu i oslikali zid u centru Ovčar banje. Trodnevni boravak upotpunjen je edukativnim radionicama, planinarskim šetnjama, krstarenjem meandrima Morave...

Sajam za mlade, septembar 2011. godine
Kakve mogućnosti  mladi ljudi iz Čačka imaju da kvalitetno provode slobodno vreme, budu društveno aktivni i odgovorni, realizuju svoje ideje i rešavaju probleme, predstavljeno je u okviru Sajma omladinskih organizacija, u organizaciji Kulturnog centra Lift i udruženja Suadeo.

Projekcija filma i izložba mladih umetnika "Mi smo tu", avgust 2011. godine
U dokumentarnom filmu „Mi smo tu“ mladi umetnici govore o Čačku kao mestu za stvaranje, razvoj i predstavljanje svojih dela. Priča filma nastavljena je kroz istoimenu izložbu koja je obuhvatila dela preko 50 autora iz Čačka iz različitih sfera umetnosti.

Kreativ 11, crtanje grafita, jul 2011. godine
U predivnom ambijentu, kraj Morave, sedam mladih graffiti umetnika predstavilo je svoje umeće crtanjem na platnima dimenzija 2mx1,5m.

Kreativ10 - Festival kulturnog stvaralaštva, septembar 2010. godine
Prvi projekat Kulturnog centra Lifta, Kreativ 10, okupio je stvaraoce iz oblasti crtanja grafita, pisanja kratkih priča i režije video spota. Najbolji radovi i autori predstavljeni su čačanskoj publici 25. septembra 2010. godine.

Razno
Manji događaji, radionice iz oblasti pisanja projekata, redovni nedeljni sastanci...

Događaji

<<  Jun 2018  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Liftmusic

Lift na Facebook-u

Lift na YouTube-u